Gryczane ricotta hotcakes z jeżynami

Dodany przez: IAdoreCinnamon (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 149
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 100 g mąki gryczanej
  • 3 szt jajka
  • 120 ml mleka
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 125 g jeżyn
  • 200 g ricotty
  • 1 łyżka miodu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać mleko, proszek do pieczenia i miód, wszystko wymieszać do połączenia. Dodać ricottę i ponownie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie partiami dodawać do masy żółtkowej i mieszać szpatułką. Na samym końcu wmieszać jeżyny. Placuszki smażyć z obydwu stron na małym ogniu na rumiany kolor.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×