Jajka sadzone z wkładką

Dodany przez: Kinga Ciukta (więcej moich przepisów)

Jajka sadzone z wkładką polecam szczególnie po imprezie. Działa świetnie na dochodzenie do siebie po wyczerpującej nocy.
Obejrzane: 995
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 szt jajka
  • 1 szt parówki
  • ser żółty
  • kilka pasków czerwonej papryki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jajo po ostrożnym rozbiciu skorupki – tak by nie uszkodzić błonki otaczającej żółtko – smaży się na rozgrzanym tłuszczu, ścinając tylko białko. Dodajemy parówkę i czerwoną paprykę, na końcu ser żółty układając ze składników fikuśną kompozycję. Na koniec przyprawiamy solą pieprzem i ewentualnie ostrą papryką.
W sumie z jaj można sobie robić jaja:)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×