Jaśminowy mus ryżowy z kakao i pomarańczą

Dodany przez: Madzia Mentel (więcej moich przepisów)

Duet kakao i pomarańczy, kremowy mus ryżowy - idealne śniadanie!
Obejrzane: 1145
Porcje: 1
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 80 g ryżu jaśminowego
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka stewii
  • 100-150 ml mleka
  • 1 pomarańcza

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i odstawić na chwilę do ostygnięcia.

Krok 2

W tym czasie obrać pomarańczę i podzielić owoc na dwie połówki.

Krok 3

Z jednej z nich wycisnąć sok (do szklanki/do miseczki).

Krok 4

Ryż wymieszać z mlekiem, sokiem z pomarańczy, kakao i stewią.

Krok 5

Zblendować/zmiksować.

Krok 6

Udekorować pozostałą częścią pomarańczy.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×