KOLOROWA WARIACJA, JAJECZNE ŚNIADANIE bądź KOLACJA
Składniki
- 1 OBWARZANEK KRAKOWSKI
- 2 JAJKA
- 0.5 L WODA
- 1 garść SZPINAK
- 2 KROPLE OCET BALSAMICZNY (Z POMARAŃCZĄ)
- 0.5 AVOCADO
- 0.5 POMIDOR
- 2 MAŁE LISTKI PIETRUSZKA
- 1 łyżeczka MASŁO
- 1 szczpyta PIEPRZ
- 1 szczpyta SÓL
Przygotowanie:
Krok 1
Obwarzanki krakowskie należy podgrzać w piekarniku,
nadadzą naszemu daniu doprawdy trochę szyku...
Gdy już będą gotowe na trzy kawałki kroimy,
tak nasz talerz na początku naokoło ozdobimy.
a teraz
Krok 2
Szpinak na maśle na patelni ląduje,
widać że w towarzystwie masełka nieźle naprawdę się czuje.
miękkie avocado w kosteczkę pokrojone
ma być lekko dosolone oraz dopieprzone,
do tego dajemy pomidor przyrządzony w ten sam sposób,
aby danie zachwyciło całe rzesze osób!
Krok 3
Szpinak zdejmujemy, na talerzu ląduje,
ale los patelni dla avocado i pomidora się szykuje
na masełku dochodzą, dobrze doprawione,
taka "ciapka" roztacza aromaty... mmm... szalone...
Krok 4
Jajka gotujemy w garnku pełnym wody,
każdy na "w koszulkach" ma własne sposoby.
Ja gotuję bez octu, po prostu wbijam do garnka,
dzisiaj jajeczek płynnych będzie wspaniała parka.
Krok 5
Wszystko układamy na talerzu, kompozycję kreując
inspiracją jest zdjęcie, popatrzcie na nie, danie szykując,
na końcu dwie kropelki balsamico dla "urody",
wszak nie można ignorować kulinarnej "mody" :)
Krok 6
Przyprawić można do smaku na talerzu potrawę,
i potem się zajadać należy tym zajadać i tak załatwić sprawę.
Pietruszki odrobina, bo lubimy w zielone grać,
a to danie moc przyjemności ma każdemu dać!
Proste, pyszne, "FIT &EASY" i wspaniałe,
dostarcza nam wrażenia niemałe!