Naleśniki dyniowe z pieczonymi figami i ricottą

Dodany przez: IAdoreCinnamon (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 84
Porcje: 6
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 100 g puree dyniowego
  • 2 szt jajek
  • 250 ml mleka
  • 0.25 łyżeczki cynamonu
  • 0.13 łyżeczki kardamonu
  • 0.13 łyżeczki imbiru
  • 0.13 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 5 szt fig
  • 250 g ricotty
  • 1 łyżka miodu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Piekarnik nastawić na 200 C- grzanie góra dół. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
Pure rozmieszać z jajkami i mlekiem na gładką masę, dodać mąkę i wszystkie przyprawy, wymieszać do połączenia bez grudek.
Naleśnii smażyć na lekko natłuszczonej patelni z obydwu stron do zrumienienia.
Figi pokroić na ósemki, ułożyć na blaszce i polać miodem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 5-7 minut aż lekko się rozpadną
Naleśniki posmarować ricottą i ułożyć figi, podawać.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×