Naleśniki na maślance

Dodany przez: Anna | Studio Kuchnia (więcej moich przepisów)

Miękkie, pulchne, rozpływające się w ustach naleśniki na maślance.
Obejrzane: 870
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 500 ml maślanki
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 jajka
  • 1 jabłko, starte na małych oczkach
  • 1 łyżka cukru
  • olej roślinny do pieczenia

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodać jajka, cukier, maślankę i starte jabłko. Wszystko wymieszać na jednolitą masę.

Krok 2

Rozgrzać olej na patelni, nakładać ciasto niewielkimi porcjami. Smażyć na średnim ogniu do zrumienienia, odwrócić i smażyć jeszcze przez minutę.

Krok 3

Podawać na gorąco z syropem klonowym, możecie także dodać boczek. Smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×