Omlet z jarmużem i grzybkami Shimeji

Dodany przez: CakesCoffee.com (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 27
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki tartego sera cheddar
  • garść grzybków Shimeji
  • garść jarmużu Fit&Easy
  • sól himalajska
  • świeżo mielony pieprz
  • 2 łyżki masła

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jajka wbijamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy mleko, całość roztrzepujemy.

Krok 2

Roztapiamy masło na średnim ogniu. Grzybki i jarmuż podsmażamy chwilę, aż zmiękną i stracą trochę na objętości.

Krok 3

Małe naczynia żaroodporne wysmarowujemy masłem, na dno wykładamy jarmuż i grzybki.

Krok 4

Jajka ubijamy ponownie, dodajemy starty ser i całość wylewamy na patelnię.

Krok 5

Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190°C, zapiekamy około 15 minut, do momentu ścięcia jajek.

Krok 6

Podajemy gorące omlety bezpośrednio z patelni. Smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×