Zapiekane jajka
Składniki
- 4 jajka
- 4 plastry suszonej szynki
- 4 suszone pomidory
- 1 rzeżucha
- 4 łyżki majonezu
- 1 garść bazylii
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta tymianku
Przygotowanie:
Krok 1
ZACZNIJMY OD MAJONEZU - ŚWIEŻE LIŚCIE BAZYLI MYJEMY I MIESZAMY RAZEM Z MAJONEZEM. NASTĘPNIE MIKSUJEMY BLENDEREM PRZEZ OKOŁO 1 MINUTĘ I ODSTAWIAMY ŻEBY NABRAŁ AROMATU.
W CZASIE GDY MAJONEZ NABIERA SMAKU PRZYGOTOWUJEMY NASZE ZAPIEKANE JAJKA - NAGRZEWAMY PIEKARNIK DO 180 - 200 STOPNI.
Krok 2
FORMY NA MUFFINY LUB KOKILKI SMARUJEMY OLIWĄ I WKŁADAMY ( WYŚCIELAMY ) JE SZYNKĄ, NASTĘPNIE WKŁADAMY PO JEDNYM POMIDORKU I WBIJAMY JAKO.
WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA OKOŁO 15 MINUT.
WYCIĄGAMY I DOPRAWIAMY.