Sos porowy z imbirem

Dodany przez: PasjaSmaku (więcej moich przepisów)

Doskonały do grillowanych dań, do mięs, ryb, owoców morza. Słodkość miodu, chrupkość pora, lekka pikanteria imbiru, a wszystko to połączone delikatną śmietanką. Cudo :)
Obejrzane: 78
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 50 g pora (biała część)
  • 1 cm świeżego imbiru
  • łyżka miodu
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 20 g masła
  • sól i pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Pora dokładnie myjemy i kroimy w około 1cm plastry. Tak przygotowane kawałki oprószamy solą, pieprzem i podsmażamy na maśle z dodatkiem miodu.

Krok 2

Skarmelizowane pory podlewamy, śmietanką i redukujemy.

Krok 3

Imbir ścieramy na tarce, wyciskamy z niego sok (najlepiej przez ściereczkę lub gazę) i dodajemy do naszych porów w śmietanie.

Krok 4

Całość doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Smacznego :)! Bon Appetit :)!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×