Sos tatarski

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 432
Porcje: 5
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki)
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula
  • 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego
  • 2 płaskie łyżki majonezu
  • 1 płaska łyżeczka musztardy
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • sól
  • pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ogórki, cebulę i grzyby kroimy w malutką kostkę. Do słoika wlewamy jogurt, majonez, musztardę i sok z cytryny, dodajemy cukier, sól i pieprz, mieszamy. Cebulę sparzamy wrzątkiem. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na koniec można znowu doprawić solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×