Sos truskawkowo-rozmarynowy do mięs i serów

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 956
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:
31,1kcal
kalorie
7,9g
węglowodany
0,5g
białko
0,3g
tłuszcze
1,4g
błonnik
0,0mg
cholesterol
7,5mg
magnez
19,5mg
wapń
0,5mg
żelazo

Składniki

  • 2 kubki truskawek świeżych lub mrożonych
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub zwykłego lub ksylitolu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • świeży rozmaryn (gałązka)

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Rozmaryn obrywamy z gałązki, myjemy i bardzo cienko siekamy.

Krok 2

Truskawki, sos balsamiczny, cukier, posiekany rozmaryn miksujemy w blenderze.

Krok 3

Przelewany do garnka i na średnim ogniu redukujemy do momentu odpowiedniego zgęszczenia sosu. Sos można podawać na zimno lub ciepło, do np. kotletów z piersi kurczaka w migdałach przepis na wrzącej kuchni, do lżejszych mięs grillowanych i pieczonych oraz wędlin i serów. Smacznego

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×