Sos ziołowy do dań z grilla
Składniki
- 200 g Jogurt typu greckiego naturalny ,,Piątnica”
- 3 łyżki Majonez
- 0.5 pęczka Pietruszka- natka
- 0.5 pęczka Bazylia świerza
- 1 łyżeczka Zioła prowansalskie
- 1 ząbek czosnek
- do smaku szczypt sól
- do smaku szczypt pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Krok 1
Jogurt dokładnie połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek, natkę pietruszki
i bazylię. Dodać również wyciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 2
Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 3
Sos podawać schłodzony do np. mięs grillowanych, ziemniaków pieczonych czy naleśników ze słonymi farszami.
Krok 4
Smacznego!