Sos ziołowy do dań z grilla

Dodany przez: Redaktorzy (więcej moich przepisów)

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Obejrzane: 130
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 200 g Jogurt typu greckiego naturalny ,,Piątnica”
  • 3 łyżki Majonez
  • 0.5 pęczka Pietruszka- natka
  • 0.5 pęczka Bazylia świerza
  • 1 łyżeczka Zioła prowansalskie
  • 1 ząbek czosnek
  • do smaku szczypt sól
  • do smaku szczypt pieprz ziołowy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jogurt dokładnie połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek, natkę pietruszki
i bazylię. Dodać również wyciśnięty przez praskę czosnek.

Krok 2

Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym. Całość dokładnie wymieszać.

Krok 3

Sos podawać schłodzony do np. mięs grillowanych, ziemniaków pieczonych czy naleśników ze słonymi farszami.

Krok 4

Smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×