Sos żurawinowo-pieprzowy

Dodany przez: PasjaSmaku (więcej moich przepisów)

Niezwykle komponujący się z mięsem kaczki, dziczyzną czy dobrze doprawionymi pieczeniami. Cierpkość wina, słodycz żurawiny złamana smakiem pieprzu i podkreślona aromatem świeżego tymianku.
Obejrzane: 481
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • łyżka brązowego cukru
  • 100 ml czerwonego, wytrawnego wina
  • łyżeczka kolorowego pieprzu
  • kilka gałązek tymianku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Żurawinę karmelizujemy lekko na cukrze i podlewamy winem.

Krok 2

Dodajemy rozgniecione ziarenka kolorowego pieprzu i gotujemy aż alkohol odparuje.

Krok 3

Na koniec dodajemy kilka posiekanych gałązek świeżego tymianku.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×