Surówka z brukselki

Dodany przez: królestwo garów (więcej moich przepisów)

Surówka z brukselki - najlepszy przepis na WrzącaKuchnia.pl.
Obejrzane: 1918
Porcje: 3
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:
109,2kcal
kalorie
26,8g
węglowodany
5,0g
białko
0,6g
tłuszcze
6,2g
błonnik
0mg
cholesterol
29,2mg
magnez
70,8mg
wapń
1,2mg
żelazo

Składniki

  • 300 g brukselki
  • 2 mandarynki
  • sok z limonki
  • 2 łyżki płynnego miodu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Brukselkę obrać z wierzchnich uszkodzonych liści, umyć, osuszyć. Pokroić w cienkie plasterki. Włożyć do miski.

Krok 2

Mandarynki obrać ze skórki, podzielić na cząstki. Obrać z błonek i wyjąć pestki. Włożyć do miski z brukselką.

4 łyżki oliwy.

Krok 3

Dodać sok z limonki, miód, oliwę i wymieszać.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×