Chłodnik z ogórka, awokado i jabłka.
Składniki
- 400 ml kefiru
- 250 ml kwaśnej śmietany 18%
- 3 ogórki gruntowe
- 1 awokado
- 1 jabłko
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Ogórek obierz, zetrzyj na tarce. Awokado obierz, pokrój w małą kostkę (0,5 cm x 0,5 cm). Jabłko umyj, pokrój w małą kostkę.
Krok 2
W misce umieść ogórek, awokado i jabłko, dodaj sok z limonki i wymieszaj.
Krok 3
Dodaj kefir, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i koper, ponownie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Wstaw do lodówki na pół godziny. Podawaj schłodzone.