Orientalna zupa z dyni

Dodany przez: Wojciech Marek Kuźniak (więcej moich przepisów)

Rozgrzewająca, aromatyczna, pikantna
Obejrzane: 426
Porcje: 4
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 kg dynia
  • 1 łyżka masło
  • 1 szt cebula
  • 1 szt ziemniak
  • 1 puszka mleko kokosowe
  • 0.5 L bulion warzywny
  • 2 łyżeczki czerwona pasta curry
  • sól
  • 2 garście szpinak
  • papryczka chilli
  • czarny sezam

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Cebulę podsmażam na maśle, dodaję dynię i ziemniaka pokrojonego w kostkę, chwilę smażę razem.

Krok 2

Zalewam bulionem i gotuję około 15 minut, aż warzywa będą miękkie.

Krok 3

Dolewam mleko kokosowe oraz przyprawiam pastą curry i ewentualnie solą.

Krok 4

Blenduję na jednolity krem i zagotowuję.

Krok 5

Do zupy wrzucam garść szpinaku. Teraz już nie gotuję, bo szpinak straci kolor.

Krok 6

Podaję posypaną pozostałym szpinakiem, papryczką chilli i czarnym sezamem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×