Zupa serowo-czosnkowa z grzanką

Dodany przez: FitManiak (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 468
Porcje: 5
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 1 pęczek czosnek
  • 4 szt ziemniaki
  • 1.5 L bulionu
  • 2 łyżki masło
  • 50 g wędzony boczek
  • 100 g ser żółty Radamer Serenada
  • 125 ml śmietana słodka 18%
  • 1 szt świeża bagietka
  • 1 szt natka pietruszki
  • 1 szczpyta sól, pieprz, majeranek

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Na maśle przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Po podsmażeniu wrzucamy do gorącego bulionu. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, następnie przesmażony wcześniej i wytopiony boczek.

Gotujemy ok. 30-35 minut, wrzucamy połowę tartego sera, dodajemy słodką śmietankę, doprawiamy do smaku i blendujemy na gładki krem.

Podajemy z grzankami zapieczonymi z resztą sera i posiekanym ziołami.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×