Zupa z czerwonej soczewicy z kalerosse

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 314
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 200 g soczewicy czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm kawałek imbiru
  • 1 L bulionu warzywnego
  • 400 g pomidorów z puszki, krojonych
  • 2 marchewki
  • 2 garście Kalerosse
  • 1 mała ostra papryczka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Soczewicę płuczemy , odsączamy na sicie. Czosnek, chilli i imbir drobno siekamy , podsmażamy na oliwie, na jasno złoty kolor. Następnie dodajemy marchewkę startą na dużych oczkach, chwilę przesmażamy dodajemy soczewicę, całość zalewamy bulionem, gotujemy 5-8 min na wolnym ogniu, dodajemy pomidory i ponownie zagotowujemy. Zupę doprawiamy solą, pieprzem. Na ostatnie 3 minuty gotowania dodajemy Kalerosse. Smacznego :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×