Sprawdzone przepisy z Dynią        (1 / 10)



Pączki dyniowe z maślankowym lukrem

Dzięki dyni są lekko słodkie, delikatne, o cudownym złotym kolorze i o wiele dłużej utrzymują świeżość. Pięknie pachną pomarańczową skórką, wanilią i gałką muszkatołową, z którymi dynia rozumie się idealnie. Najlepszym ich wykończeniem jest lukier z dodatkiem maślanki.

Składniki

  • 550 g mąki pszennej
  • 20 g świeżych drożdży
  • 2 jajka
  • 80 g cukru drobnego
  • 300 g puree z pieczonej dyni
  • skórka otarta z 1/2-1 pomarańczy
  • ziarenka z 1/2-1 laski wanilii
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 50-75 ml mleka
  • 1 łyżka ciemnego rumu
  • 2 łyżeczki gęstej śmietany
  • 100 g roztopionego masła
  • olej roślinny do smażenia
  • 150 g cukru pudru
  • 3 łyżki maślanki

Dynia, królowa jesiennych i zimowych stołów. Można ją przyrządzać na słono lub słodko. Niska wartość kaloryczna i wysoka wartość odżywcza oraz bogactwo witamin i minerałów. Namawiamy do kuchennego eksperymentowania z dynią.

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×