Keks orzechowy

Dodany przez: pink envelope (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1170
Porcje: 1
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

  • 5 białek
  • 0.75 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0.5 szklanki oleju
  • 200 g posiekanych orzechów włoskich
  • 100 g czekolady gorzkiej, połamanej na mniejsze kawałki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać w małych ilościach cukier i ubijać przez 8 minut. W oddzielnej misce przesiać mąkę i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypywać porcjami do ubitych białek i powoli połączyć ze sobą. Na sam koniec wlać olej.

Krok 2

Orzechy i czekoladę dodać do masy i wymieszać. Papierem do pieczenia wyłożyć keksówkę i przelać ciasto.
Nastawić piekarnik na 180 stopni i piec przez 50 - 60 minut, do złotego koloru.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×