Młoda kapusta z kminem i kiełbasą

Dodany przez: PasjaSmaku (więcej moich przepisów)

Czekałem na taką przyjemność cały rok. Młoda kapusta duszona z aromatycznym kminkiem, smaczkiem z kiełbasy, czosnku i mielonej papryki. Nie ma tutaj w sumie nic więcej do opisywania – najlepiej zrobić i spróbować.
Obejrzane: 3012
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 300 g kiełbasy
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 szt cebuli
  • 50 g masła
  • 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
  • 1 opakowanie mielonej ostrej papryki
  • 2 łyżki kminku
  • 200 ml bulionu
  • sól i pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Podsmażamy na maśle posiekany czosnek, cebulę pokrojoną w piórka i półplasterki kiełbasy.

Krok 2

Następnie dodajemy pokrojoną, np. w kostkę kapustę i całość smażymy ok. 5 minut.

Krok 3

Dodajemy wszystkie przyprawy, podlewamy bulionem i gotujemy na średnim ogniu do miękkości – ok. 25 minut.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×