Polędwica wołowa z musztardą francuską, kurki, pieczona czerwona cebula / Sirloin with French mustard, chanteliers, roasted red onion

Dodany przez: PasjaSmaku (więcej moich przepisów)

Wołowina i kurki - połączenie niemalże idealne, do tego aromatyczna czerwona cebula z pieca i sos śmietanowy. Takiemu daniu nie można sie oprzeć i warte jest każdych pieniędzy. Zapraszam :) ! Beef and chanteliers - almost perfect combination, including roasted red onion and cream sauce. This is dish which I can not resist and price is not important. Enjoy :) !
Obejrzane: 291
Porcje: 1
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 180 g polędwicy wołowej / 180 g of sirloin
  • łyżka musztardy francuskiej / tbsp of French mustard
  • 2 czerwone cebule / 2 red onions
  • 50 g kurek / 50 g of chanteliers
  • 50 ml białego wytrawnego wina / 50 ml of white dry wine
  • 100 ml śmietanki 30% / 100 ml of 30% cream
  • 1 ząbek czosnku / 1 clove of garlic
  • gałązka tymianku i rozmarynu / one twig of thyme and rosemary
  • masło / butter
  • oliwa z oliwek / olive oil
  • sól i pieprz / salt and pepper

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Oczyszczoną polędwicę przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na maśle i oliwe z oliwek z każdej strony. Smarujemy dokładnie musztardą francuską i dajemy odpocząć kilka minut, żeby nadać jej smak z musztardy.
Season fine sirloin with salt, pepper and fry on butter and olive oil froim every side. Spread beef with French mustard and give a rest for couple minutes to absorb mustard flavour.

Krok 2

Cebule w łupinach przekrajamy na pół, przyprawiamy solą, pieprzem i smażymy od strony miąższu razem z polędwicą - około 4 minut.
Slice on half onions with skin, season with salt, pepper and fry for flesh side with sirloin.

Krok 3

Polędwicę i cebule pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 12 minut.
Roast sirloin and onions in 160 degrees for 12 minutes.

Krok 4

Oczyszczone kurki podsmażamy na maśle z gałązkami tymianku, rozmarynu i czosnkiem.Doprawiamy solą i pieprzem.
Fry fine chanteliers on butter with twig of thyme, rosemary and garlic. Season with salt and pepper.

Krok 5

Kurki wyjmujemy, dodajemy białe wino, redukujemy i dolewamy śmietankę - gotujemy do konsystencji sosu.
Take out chanteliers, add white wine, reduce and add cream - boil to sauce consistency.

Krok 6

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×