owoce pod koglem-moglem

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 644
Porcje: 2
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

owoce

  • sok i skórka z 1 cytryny
  • 20 g konfitury różanej
  • 100 g truskawek
  • 50 g rabarbaru
  • 80 g malin
  • 50 g wiśni

kogel-mogel

  • 6 łyżeczek cukru
  • 3 łyżki amaretto
  • 3 szt żółtka
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wszystkie składniki umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec pod przykryciem przez 30 minut w 180ºC. Odstawić do wystudzenia, a następnie schłodzić mocno w lodówce. Gotową mieszankę owocową wyłożyć na talerzyki lub miseczki.

Krok 2

Żółtka ucierać z cukrem na jasną, puszystą masę. Pod koniec dodać alkohol i dokładnie połączyć. Otrzymaną masą przykryć owoce ułożone na talerzykach. Przed podaniem przyrumienić wierzch deseru palnikiem cukierniczym i udekorować nasionami granatu.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×