Trufle z białej czekolady

Dodany przez: pink envelope (więcej moich przepisów)

Trufle z białej czekolady, które same rozpływają się w ustach... Domowe, świeże i doskonałe! Będą wspaniałą i ciekawą ozdobą na stole. Dziecinnie prosty deser. Trufle z białej czekolady - uwielbiam!
Obejrzane: 351
Porcje: 10
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 100 g białej czekolady
  • 3 łyżki masła
  • 0.25 szklanki śmietany
  • wafelek kokosowy
  • wiórki kokosowe

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Połamaną czekoladę dać do garnuszka. Wlać śmietankę 36% i na małym ogniu podgrzewać. Pod sam koniec dodać masło. Dobrze wymieszać by wszystkie składniki się połączyły. Wafelek pokruszyć i przełożyć do czekoladowej masy razem z czerwonym barwnikiem w proszku lub żelu (barwnik można pominąć). Odstawić do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Masę nabierać łyżką i uformować szybko kulki i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Odstawić ponownie do lodówki na 1 godzinę.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×