Grillowane bakłażany z fetą

Dodany przez: Eksperyment Sobotni (więcej moich przepisów)

Do wykonania tego danie nie jest niezbędny grill w plenerze, z powodzeniem można wykorzystać taką funkcję piekarnika.
Obejrzane: 780
Porcje: 4
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:
190,0kcal
kalorie
4,7g
węglowodany
9,4g
białko
15,7g
tłuszcze
1,5g
błonnik
45,0mg
cholesterol
20,2mg
magnez
271,4mg
wapń
0,5mg
żelazo

Składniki

  • 1 szt bakłażan pokrojony wzdłuż w 5 mm plastry
  • 20 dkg fety
  • 4 łyżki posiekanej bazylii
  • oliwa
  • jogurt
  • sól

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Plastry bakłażana posypać solą i odstawić na 30 min.

Krok 2

Osuszyć, posmarować oliwą i grillować ok. 2 min. na stronę.

Krok 3

Fetę rozdrobnić widelcem, jeśli jest sucha dodać trochę jogurtu, tak żeby miała konsystencję pasty, wymieszać z posiekaną bazylią.

Krok 4

Smarować plastry bakłażana i zwijać w roladki.

Krok 5

Jeść na zimno lub przed podaniem grillować przez chwilę.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×