Tatar z krewetek z olejem sezamowym i concasse
Składniki
- 100 g krewetek
- 50 g zielonego ogórka
- 1 mały pomidor
- 15 g sałaty lodowej
- 3 listki bazylii
- łyżka oleju sezamowego
- łyżeczka posiekanego szczypiorku
- łyżka majonezu
- masło
- ząbek czosnku
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Krewetki oczyszczamy i smażymy na maśle z solą, pieprzem, i rozgniecionym czosnkiem. Kiedy wystygną kroimy je w kosteczkę.
Krok 2
Zielonego ogórka obieramy ze skórki i wycinamy gniazda nasienne. Pozostały miąższ z ogórka i sałatę lodową kroimy w kosteczkę.
Krok 3
Wszystkie składniki mieszamy wraz z majonezem, olejem sezamowym i szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4
Z pomidora robimy concasse. Doprawiamy go solą, pieprzem i posiekaną świeżą bazylią.
Krok 5
Smacznego :)! Bon Appetit :)!