Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii / St. Jacques cappucinno cream with leek and pinenuts

Dodany przez: PasjaSmaku (więcej moich przepisów)

Z nową energią po urlopie, najedzony nadmorskimi darami cały czas mam ochotę na więcej. Dzisiaj jedne z moich ulubionych owoców morza, są drogie, ale warte swojej ceny. Ekskluzywny krem, ale nie oznacza to trudnego przygotowania. Zapraszam do kuchni :) ! With new energy after vacation, I want to eat sea gifts again and again. Today one of my favourite seafoods. They are expensive but worth this price. Very high-class cream, but it not means difficult to cook. Invite to the kitchen :) !
Obejrzane: 236
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 500 g obranych przegrzebków / 500 g of shelled St. Jacques
  • 300 ml śmietanki 30% / 300 ml of 30% cream
  • 2 ząbki czosnku / 2 cloves of garlic
  • 1 szalotka / 1 shallot
  • łyżka posiekanej kolendry / tbsp of chopped coriander
  • 100 g pora / 100 g of leek
  • 2 łyżki orzeszków pinii / 2 tbsp of pinenuts
  • masło / butter
  • oliwa z oliwek / olive oil
  • sól i pieprz / salt and pepper

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Na maśle z oliwą podsmażamy posiekany czosnek i szalotkę. Dodajemy przegrzebki, kolendrę i smażymy całość około 4-5 minut.
Fry chopped garlic and shallot with butter and olive oil. Add St. Jacques, coriander and fry whole about 4-5 minutes.

Krok 2

Dolewamy śmietankę i blendujemy na jednolity krem cały czas podgrzewając. Doprawiamy solą i pieprzem.
Pour 30% cream and blend for homogenous cream warming up constantly. Season with salt and pepper.

Krok 3

Pora kroimy w 1 cm plasterki i smażymy na suchej patelni po 2 minuty z obu stron.
Slice leek on 1 cm and fry it on hot, dry pan for 2 minutes from both sides.

Krok 4

Orzeszki pinii prażymy na suchej patelni 2-3 minuty.
Roast pinenuts on hot, dry pan for 2-3 minutes.

Krok 5

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×