Koktajl arbuzowo – jarmużowy
Składniki
- 1 garść jarmużu
- 150 g arbuza
- 150 g truskawek
- 0.5 banana
- 150 ml zielonej herbaty
- 50 g jogurtu naturalnego
- mięta
- 1 łyżeczka siemienia lnianego
Przygotowanie:
Krok 1
Arbuza kroimy w kostkę i usuwamy pestki. Wrzucamy do blendera lub wysokiego kubka, jeżeli używamy ręcznego blendera.
Następnie dodajemy pokrojonego w plasterki banana, odszypułkowane truskawki, lekko rozdrobniony jarmuż, listki mięty i mielone siemię lniane.
Krok 2
Wszystko zalewamy zieloną herbatą i jogurtem naturalnym po czym blendujemy dokładnie.
Jeżeli lubimy bardzo słodkie koktajle to zieloną herbatę możemy zastąpić ulubionym sokiem lub po prostu dodać do całości większą ilość banana.