Sałatka z pieczonych pomidorów i awokado
Składniki
- 2 szt pomidorów
- 0.5 szt awokado
- 0.5 szt limonki (sok z limonki)
- 0.5 szt kostki mozarelli
- 5 szt listków bazylii
- 1 łyżka oliwy z oliwek oraz sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Nastawić piekarnik na 160 stopni. Pomidory pokroić w grube plasterki. Skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 50-60 minut.
Krok 2
Awokado pokroić w podłużne paski. Ułożyć na talerzu i polać sokiem limonki.
Mozarellę porwać na drobne kawałki.
Pomidorki ułożyć na sałatce kiedy już będą wystygnięte. Całość doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą.
Smacznego!