Koktajl „zaplątani” z roszponką, kiełkami, arbuzem i młodym jęczmieniem
Składniki
- 3-4 garści roszponka
- 2 garście kiełki
- 5-6 łyżek miąższ arbuza
- 1 szt banan
- 2 łyżki ziarna słonecznika
- 1 łyżka młody jęczmień
- 4-5 łyżek jogort naturalny typ grecki
- 1 szklanka przegotowana woda
Przygotowanie:
Krok 1
Roszponkę płuczemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do blendera wraz z kiełkami (kiełki mogą być dowolne). Dodajemy plastry banana, miąższ arbuza, jogurt, proszek z trawy młodego jęczmienia i ziarna słonecznika. Całość zalewamy przegotowaną wodą i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Przed podaniem warto udekorować, np. kiełkami. Podajemy z grubą słomką.