Zielone Mi Amore….tymianek i maliny.
Składniki
BAZA
- 1 garść sałaty lodowej
- 1 garść rukoli
- 1 garść sałaty frisee
- 1 gruszka
- 1 melon
- 2 filety z kurczaka
- 1 limonka
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
SOS
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżeczki musztardy
- 0.5 pomarańczy- wyciśnięty sok
- 0.75 szklanki przetartej przez sito konfitury malinowej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Krok 1
Zielone liście sałat podrzeć na mniejsze kawałki, ułożyć w misce. Gruszkę obrać, pokroić w plasterki, z melona wydrążyć środek używając do tego gałkownicy.
Przygotowanie mięsa: filety z kurczaka macerować w oleju, soku z limonki, soli, pieprzu i tymianku 2 godziny. Następnie grilować i pokroić w paski. Ułożyć mięso na wierzchu.
Krok 2
SOS: Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Polać sałatkę bezpośrednio przed podaniem.
Krok 3
Sałatka jest pyszna.....delikatna i zmysłowa....z aromatem polskiego tymianku i smakiem dojrzałych, słodkich malin.