Babeczki z kaszy jaglanej
Składniki
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 5 pieczarek
- 0.5 cukinii
- 50 g sera żółtego
- 1 jajko
- 1 papryczka chilli
- szczypta pieprzu kolorowego ziarnistego
- 1 ząbek czosnku
- sól morska do smaku
- rozmaryn
- papryka słodka
Przygotowanie:
Krok 1
Kaszę płuczemy i gotujemy na małym ogniu w osolonej wodzie,często mieszamy żeby się nie przypaliła, w razie konieczności podczas gotowania dolewamy wodę. Studzimy.
Krok 2
Pieczarki, cukinie, chili oraz czosnek rozdrabniamy na drobne kawałki podsmażamy na oleju pod koniec dodajemy przyprawy.
Krok 3
Ser żółty kroimy w grubą kostkę.
Krok 4
Kaszę przekładamy do blendera i chwile miksujemy, dodajemy jajko, ser żółty oraz warzywa mieszamy i przekładamy do foremek.
Krok 5
Pieczemy około 15 minut w tem. 200 stopni
Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.