Pasta z makreli

Dodany przez: CHEFwszystkichCHEFow (więcej moich przepisów)

Przyjeżdżając do obcego kraju każdy zmierza się z tradycyjnymi - dla obcokrajowców, ‚dziwnymi’ daniami lub produktami danego kraju. Będąc we Francji będzie to baaardzo dojrzały ser pachnący jak jeszcze bardziej dojrzałe skarpetki. W Islandii powala fermentowane mięso wieloryba, a na Filipinach jajka jedzone z płodem kurczaka w środku… Aż ciężko sobie to wyobrazić! Polecam artykuł poświęcony takim daniom… Nie jedzcie nic przy oglądaniu! Na mnie w Polsce czekały inne rarytasy :) Śledź, wędzona makrela i kapusta kiszona. Uwierzcie mi takie rzeczy je się tylko tutaj! Aby przekonać się do nich (jeśli to możliwe) trzeba czasu…. Mi zajęło to 6 lat. Niedawno zaprzyjaźniłem się z makrelą, choć ‚saute’ jeszcze nie jestem w stanie zjeść :) Śledzia przedstawiłem w nowej formie na święta, który zresztą ku memu zdziwieniu zdobył kilka nagród! A kapusta kiszona, jak dla mnie to tylko w bigosie:) Dlatego przedstawiam Wam mój przepis na wędzoną makrelę, mam nadzieję, że Wam też posmakuje. Zaczynajmy!
Obejrzane: 505
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • wędzona makrela
  • owoc granatu
  • 0.5 pęczka kolendry
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 0.5 jabłka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

1. Oddziel mięso ryby od ości. Wyjmij nasionka granatu (tutaj sprawdź jak najłatwiej je wyjąć za pomocą drewnianej łyżki). Pokrój wszystkie składniki i wymieszaj.

Miksturę można jeść samą lub jako pastę na kanapkę.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×