Śledzie w śmietanie

Dodany przez: Salvador Dali (więcej moich przepisów)

Śledzie w śmietanie - połączenie chyba wszystkim bardzo znane :) Ale przez wiele osób lubiane:)
Obejrzane: 732
Porcje: 6
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 6 szt filetów śledziowych
  • 1 szt wiekszej cebuli
  • 2 szt ogórków kiszonych
  • 150 g śmietany (można rozmieszać z jogurtem)
  • przyprawy pieprz, czubrica, majeranek, ewentualnie sól

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Filety namoczyć w zimnej wodzie, minimum 4 godziny.

Krok 2

Odsączyć z nadmiaru wody i pokroić w paski, rozmiar według własnych upodobań.

Krok 3

Cebulkę pokroić w kostkę, ogórki również.

Krok 4

Śledzie, cebulę i ogórki wymieszać razem w misce, dodać śmietany i przypraw i ponownie wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą. Przykryć talerzem.
Schować do lodówki na noc, aby sałatka przeszła swoimi smakami.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×