Koktajl mango – banan

Dodany przez: Wędrówki po kuchni (więcej moich przepisów)

Koktajle są zdrowe i energetyczne, wprowadzają urozmaicenie do diety i jednocześnie ją bilansują, a różnorodność możliwości ich przygotowania powoduje, że szybko się nie znudzą. Dla mnie koktajl zastępuje drugie śniadanie. Jest pożywny, prosty i szybki w przygotowaniu. Jest świetną alternatywą na przemycenie sporej dawki witamin do diety naszych dzieci.
Obejrzane: 216
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 dojrzałe mango
  • 1 dojrzały banan
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 150 ml mleka

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Do blendera wlewamy jogurt naturalny, obrane mango i banana. Miksujemy na gładki mus. Dodajemy mleko i ponownie miksujemy. Mleka dodajemy tyle, aby uzyskać odpowiednią dla nas konsystencję koktajlu. W okresie letnim koktajl podajemy dobrze schłodzony. Przed podaniem dekorujemy listkami mięty.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×