Lemoniada imbirowo-cytrynowa

Dodany przez: Rebeka Luks (więcej moich przepisów)

Długo wyczekiwany upał zaczyna nam doskwierać ! Najlepszym sposobem na "walkę" z nim jest pyszna orzeźwiająca  lemoniada imbirowo-cytrynowa :)
Obejrzane: 4124
Porcje: 8
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
75,2kcal
kalorie
18,7g
węglowodany
0,4g
białko
0,1g
tłuszcze
0,8g
błonnik
0,0mg
cholesterol
4,5mg
magnez
16,9mg
wapń
0,4mg
żelazo

Składniki

  • 1.5 L mineralnej wody gazowanej lub niegazowanej
  • 4 szt cytryny
  • 3 cm świeżego imbiru
  • 6 łyżek miodu
  • kostki lodu
  • garść listków świeżej mięty

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wodę wlać do dzbanka.

Krok 2

Do wody wycisnąć sok z cytryn.

Krok 3

Kawałek świeżego imbiru zetrzeć na i dodać do wody.

Krok 4

Na koniec dodać miód , mięte i wcześniej zrobione kostki lodu.

Krok 5

Wymieszać i gotowe.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×