Domowe buraczki z cebulką

Dodany przez: Rubi (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 2319
Porcje: 5
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 kg buraków
  • 2 średnie cebule
  • sól
  • pieprz
  • cytryna, opcjonalnie

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Buraki gotujemy do miękkośći, ok 45-60 minut.

Krok 2

Buraki ścieramy na dużych oczkach.

Krok 3

Cebulę drobno kroimy i przysmażamy na patelni. Powinna byc całkowicie zeszklona.

Krok 4

Do patelni dodajemy buraki, przesmażamy razem z celulą ok 10 min. Przyprawiamy do smaku. Gorąco polecam, buraki i zeszkolna cebulka nie są może odkryciem ale w tym duecie idealnie sie uzupełniają.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×