Sałatka ze szparagami

Dodany przez: królestwo garów (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1316
Porcje: 3
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 10 szparagów zielonych
  • 2 pomidory
  • 1 garść młodego szpinaku
  • sok z cytryny
  • do smaku sól
  • cukier
  • olej z orzechów laskowych

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Szparagi, pomidory, szpinak umyć, osuszyć. W szparagach odłamać twarde końce. Pokroić w plastry grubości około 0,4 cm lekko na skos zostawiając czubki.

Krok 2

Pomidory pokroić w cząstki.

Krok 3

Ułożyć pocięte szparagi, pomidory i liście szpinaku. Udekorować czubkami szparagów.

Krok 4

Skropić sokiem z cytryny. Dodać szczyptę cukru, sól i polać olejem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×