Sałatka ze szpinaku i tuńczyka
Składniki
Na sałatkę
- 160 g tuńczyk z kuskusem perłowym i suszonymi pomidorami
- 250 g szpinak świeży
Sos
- 1 szt sos sałatkowy- paprykowo ziołowy
- 4 łyżki woda
- 4 łyżki oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Krok 1
Liście szpinaku umyć, osączyć na durszlaku.
Krok 2
Rozłożyć na talerzu liście szpinaku, na szpinak wyłożyć tuńczyka z kuskusem perłowym i suszonymi pomidorami.
Krok 3
Sos :
Do szklanki wlać oliwę z oliwek, wodę i sos paprykowo- ziołowy, wymieszać.
Krok 4
Sałatkę polać przygotowanym sosem, delikatnie wymieszać, udekorować cząstkami pomidorów
Krok 5
Podawać zaraz po przygotowaniu.