Kruche rożki orzechowe

Dodany przez: muffinezja.pl (więcej moich przepisów)

Coś dla miłośników kruchych ciasteczek. Bardzo łatwe w przygotowaniu, maślane, naszpikowane kawałkami orzechów włoskich. Polecamy gorąco! Muffinezja.
Obejrzane: 1286
Porcje: 40
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

  • 130 g posiekanych orzechów włoskich
  • 240 g mąki pszennej
  • 200 g masła
  • 60 g cukru pudru

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 200°C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (nie smarować tłuszczem).

Wszystkie składniki ciasta zagnieść sprawnie w jednolite ciasto, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 30 min.

Krok 2

Wychłodzone ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, urywać kawałki, formować zgrabne rożki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. do zrumienienia. Wystudzić.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×