Muffinki z ciasta naleśnikowego
Składniki
- 1 1/2 szklanek mąki
- 200 ml mleka
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 szt jajko
- 2 szt jabłka
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka masła
- 0.5 szklanki musli
- 0.33 szklanki wiórki kokosowe
- 0.33 szklanki skórki pomarańczy
- 1 opakowanie cynamon
Przygotowanie:
Krok 1
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy cukier i wlewamy mleko i proszek do pieczenia - wszystko miksujemy na gładką masę.
Krok 2
Obieramy i kroimy jabłko na plasterki.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy miód i masło.
Wrzucamy na patelnię jabłka i skórkę z pomarańczy.
Smażymy aż jabłko będzie miękkie.
Krok 3
Rozgrzewamy piekarnik do 180'stopni.
Krok 4
Do foremek na muffinki wlewamy po 2 łyżki ciasta dodajemy wiórki kokosowe i musli.
Na wierzch kładziemy kilka plasterków jabłka.
Pieczemy 25 - 30 min.
Krok 5
Po upieczeniu posypujemy cynamonem.
Smacznego !!!