Sorbet arbuzowy

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 573
Porcje: 6
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 300 g miąższu arbuza
  • 2 garście listków mięty
  • sok z 1/2 limonki
  • 5 łyżek brandy
  • miód (opcjonalnie)

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Usunąć pestki z arbuza, listki mięty oraz owoc umieścić w pojemniku blendera i zmiksować. Dodać sok z limonki, brany i miód (opcjonalnie i według uznania), dokładnie połączyć. W każdym z pojemniczków do lodów umieścić kilka listków mięty i napełnić arbuzową miksturą. Do foremek włożyć patyczki do lodów i wstawić do zamrażarki na całą noc.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×