Lody pina colada
Składniki
lody
- 600 ml śmietanki 36%
- 125 ml soku z ananasa (z puszki)
- 40 łyżek mleka kokosowego
- 20 g wiórek kokosowych
- 100 g cukru pudru
- 90 ml białego rumu
- sok z 1/2 limonki
- 3 plastry ananasa (pokrojone w kostkę)
dodatkowo
- waflowe miseczki
- skórka z limonki
- kilka plastrów limonki i ananasa do dekoracji
Przygotowanie:
Krok 1
Sok z ananasa, mleko kokosowe, sok z limonki, rum oraz cukier puder umieścić w misie miksera i wymieszać łyżką. Dodać kremówkę i całość ubić na gęstą, gładką masę. Następnie dodać wiórki kokosowe oraz kawałki ananasa i dokładnie połączyć. Otrzymaną masę przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażarki na całą noc. Przed podaniem lekko rozmrozić. Dekorować plastrami ananasa, limonki i skórką z limonki.