Zielona galaretka wegetariańska z awokado
Składniki
- 1 opakowanie agaru
- 3 szt brukselki
- 1 szt awokado
- 1 szt marchewki
- 0.5 szt pietruszki
- 3 szt jajeczek przepiórczych
- 3 łyżki zielonego groszku
- 1 łyżka szczypiorku
- 3 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka curry
- 0.5 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
Krok 1
Warzywa z wyjątkiem awokado gotujemy- jak kto woli mogą być półtwarde lub mięciutkie. Gotujemy również jajeczka przepiórcze i obieramy i kroimy awokado. Rosół warzywny bardzo mocno przyprawiamy- możemy użyć ulubionych przypraw- curry, pieprz, sól. W rosole warzywnym który został rozpuszczamy agar (proporcje takie jak w instrukcji na opakowaniu).
Układamy wszystkie warzywa, awokado i jajeczka w miseczce i zalewamy agarem. Odstawiamy na noc do lodówki, żeby galaretka się ścieła...ja lubię jeść z chrzanem i chlebkiem;)