Szpinak z krewetkami, pomidorkami koktailowymi i parmezanem

Dodany przez: Pipi & có (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1233
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 pęczek szpinaku (mrożony w liściach lub świerzy)
  • 20 dkg krewetek
  • 25 dkg pomidorki koktailowe
  • 2 łyżki parmezanu
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka ser pleśniowy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Na patelni zblanszować szpinak lub rozmrozić go (bezpośrednio na patelni), aż zmięknie. Dodać ser pleśniowy, czekając aż się roztopi i połączy z liśćmi szpinaku. Przełożyć go do ciepłego naczynia, w najlepiej takiego, w którym danie będzie serwowane. Na tej samej patelni rozgrzać masło, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, krewetki, sól i pieprz - a po kilku minutach przekrojone na pół pomidorki koktailowe.

Krok 2

Gorącą zawartość patelni dodać do szpinaku (razem z sosem), posypać danie tartym parmezanem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×