Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki
Składniki
- 250 g sera morskiego MSM Mońki
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 szklanka bułki tartej1
- olej do głębokiego smażenia
- 3 szt świeżej kolorowej papryki
- 1 szt młoda cukinia
- 1 szt czerwona cebula
- 0.5 szt średniego bakłażana
- 15 szt owoców miechunki peruwiańskiej
- 0.5 szt pomarańczy
- płatki chilli, sól do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Ser pokroić w dwucentymetrową kostkę i obtoczyć w podwójnej panierce (najpierw w mące, jajku oraz bułce tartej).
Krok 2
Wszystkie warzywa pokroić w grube cząstki i podsmażyć na trzech łyżkach oleju na mocno rozgrzanej patelni aż do uzyskania złotego koloru. Pod koniec smażenia doprawić solą, płatkami chilli i świeżo wyciśniętym sokiem z połówki pomarańczy
Krok 3
Kostki sera usmażyć na złoty kolor bezpośrednio przed podaniem sałatki. Udekorować owocami miechunki.
Smacznego!