Big Muffin
Składniki
- 2 szt czekolada
- 2 szklanki mąka
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 3 szt jaja
- 0.5 szklanki cukru
- 1 opakowanie cukier waniliowy
- 1 opakowanie margaryna
- 0.5 szklanki mleko
- 1 wiórki kokosowe
- 1 szt pomidor koktajlowy
Przygotowanie:
Krok 1
Rozpuszczamy margarynę, 1 czekoladę i dodajemy cukier, cukier waniliowy, kolejno jajka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy całość i wstawiamy do blachy albo posmarowanej masłem, albo wyłożoną papierem do pieczenia. Jak ciasto zacznie pękać, znaczy, że jest już gotowe. Wyciągamy i czekamy jak ostygnie. Kolejno rozpuszczamy czekoladę i na papierze do pieczenia robimy z czekolady ciepłej kształty..oczywiście dowolność, osobiście na święta robię łosia więc robię rogi, oczy a resztą ciepłej czekolady polewam muffina, posypuję wiórkami kokosowymi dla efektu zimowego. Po wyciągnięciu z lodówki kształtów z czekolady, jak zastygną ozdabiamy muffina. A pomidorek jako nosek.