Czekoladowe babeczki z fasoli z nutą waniliowo-cynamonową w kokilkach

Dodany przez: Aktywne Żywienie (więcej moich przepisów)

Pyszne, aromatyczne mocno czekoladowe i dietetyczne babeczki fasolowe.
Obejrzane: 812
Porcje: 2
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 100 g fasola czerwona z puszki
  • 1 szczpyta sproszkowanej wanili
  • 1 szczpyta cynamonu
  • 3 łyżki prawdziwego kakao
  • 2 szt Jajko L
  • 3 łyżki ksylitol
  • 0.33 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki mleko roślinne

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Fasolę blendujemy z żółtkami, kakao i mlekiem. Białka jaja ubijamy z ksylitolem i dodajemy do fasoli. Wszystko mieszamy, dodajemy wanilię, cynamon oraz sodę i ponownie mieszamy.
Masę przelewamy do kokilek bądz do papilotek
Piekarnik rozgrzewamy do 180C i wkładamy babeczki. Pieczemy około 30minut do suchego patyczka

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×