Muffinki malinowo-brzoskwiniowe z kremem kakaowym
Składniki
Składniki
- 250 g mąki
- 100 g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki sody
- 250 ml jogurtu
- 100 ml oleju
- 1 jajo
- 4 brzoskwinie
- 100 g malin
Krem
- 200 g masła
- 10 g cukru
- 1 jajo
- 1 łyżeczka kakao
Przygotowanie:
Krok 1
W jednej misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki, w drugiej jogurt z jajkiem i olejem. Wlej płynne składniki do sypkich i wymieszaj łyżką. Dodaj maliny i brzoskwinie i znowu wymieszaj. Piecz w temp 175 st przez ok 20 min.
Krem: Jajo ubij z cukrem na parze dodaj łyżeczkę kakao i odstaw do ostygnięcia. Masło zmiksuj z ubitym jajem na puszystą gładką masę. Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową inaczej krem się zważy. Masę przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i na chwilę wstaw do lodówki.