Babka z porzeczkami

Dodany przez: czekoladka (więcej moich przepisów)

Ta babka jest prosta w zrobieniu i ma ciekawy, kwaskowy smak.
Obejrzane: 1049
Porcje: 12
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0.33 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 125 g margaryny
  • 1.5 szklanki czarnych porzeczek

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Margarynę utrzeć z jajkami. Stopniowo dodawać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta przełożyć do przygotowanej formy do babki. Wsypać połowę porzeczek, wylać resztę ciasta i wyłożyć resztę porzeczek. Piec ok. 40 minut w dość mocno nagrzanym piekarniku. Ciepłą babkę posypać cukrem pudrem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×